Obiekt

Tytuł: Basel III as a new global paradigm of bank regulatory standard

PLMET:

kliknij tutaj, żeby przejść

Tytuł:

Basel III as a new global paradigm of bank regulatory standard

Autor:

Gutsuliak, Taras

Temat i słowa kluczowe:

Basel III regulatory   capital requirements   capital ratio   Basel III impact   LCR   NFSR  
Regulacja Bazylei III   wymogi kapitałowe   wskaźnik kapitałowy   wpływ Bazylei III

Abstrakt:

This paper focuses on the analysis of the implementation of the international banking regulatory capital requirements according to Basel III. Determined are the main provisions and their step by step realization. Reviewed are the qualitative impacts on banks and macroeconomics effects.  
Ten artykuł skupia się na analizie wdrażania międzynarodowych bankowych wymogów kapitałowych zgodnie z regulacją Bazylei III. Zdeterminowano główne przepisy oraz ich realizację postępową. Dokonano przeglądu skutków jakościowych dla banków oraz efektów makroekonomicznych.

Miejsce wydania:

Wrocław

Wydawca:

Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego

Współtwórca:

Winiarski, Marcin. Red.

Data wydania:

2012

Data zastrzeżenia praw autorskich.:

2012

Szczegółowy typ zasobu:

czasopisma (wydawnictwa ciągłe)   artykuł

Identyfikator:

oai:repozytorium.uni.wroc.pl:108767

Źródło:

PAd 102060 II

Język:

pol   eng

Powiązanie:

Studenckie Prace Prawnicze, Administratywistyczne i Ekonomiczne, ISSN 1733-5779. Nr 12 (2012), s. 95-104

Jest wersją:

Czasopisma Naukowe w Sieci (CNS)

Właściciel praw:

Copyright by Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego Sp. z o.o.

Autor opisu:

WR U/PAdbg

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

14 kwi 2021

Data dodania obiektu:

26 maj 2020

Liczba wyświetleń treści obiektu:

5

Liczba wyświetleń treści obiektu w formacie PDF

5

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://repozytorium.uni.wroc.pl/publication/118472

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH (DC)

OAI-PMH (METS)

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji