TY - GEN A1 - Szubert, Karolina A1 - Wiglusz, Magda A1 - Guz-Regner, Katarzyna N2 - Słowo „probiotyk” pochodzi z języka greckiego od „pro bios” co znaczy "dla życia". Probiotyki to farmaceutyczne i spożywcze produkty zawierające wyselekcjonowane, specyficzne szczepy mikroorganizmów, głównie z grupy fermentacji mlekowej (LAB), które podawane człowiekowi w odpowiedniej ilości wywierają pozytywny wpływ na jego zdrowie. L1 - http://repozytorium.uni.wroc.pl/Content/95614/PDF/Puzzel%202015Szubert.Wiglusz3.pdf CY - Wrocław L2 - http://repozytorium.uni.wroc.pl/Content/95614 KW - probiotyk - analiza KW - produkty mleczarskie i probiotyczne T1 - Analiza mikrobiologiczna komercyjnych produktów mleczarskich i probiotycznych na polskim rynku handlowym UR - http://repozytorium.uni.wroc.pl/dlibra/publication/edition/95614 ER -