O prawach i obowiązkach przedsiębiorcy na gruncie ustawy o pracowniczych planach kapitałowych - Sieradzka, Elżbieta (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
W ramach artykułu przeprowadzona została analiza pozycji przedsiębiorcy w obowiązującym od dnia 1 stycznia 2019 r. powszechnym, prywatnym i dobrowolnym systemie oszczędzania osób aktywnych zawodowo, funkcjonującym pod nazwą Pracowniczych planów kapitałowych (PPK). Przedmiotem rozważań stała się rola, prawa i obowiązki przedsiębiorcy jako podmiotu zatrudniającego w funkcjonowaniu systemu.
Keywords: przedsiębiorca; pracownicze plany kapitałowe