Administrative state in comparative perspective - Supernat, Jerzy (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Artykuł przedstawia analizę państwa administracyjnego z perspektywy porównawczej w świetle ostatnich badań i literatury.
Keywords: administracja; porównanie; państwo