Projekt „Mobilny Ogródek Literacki” jako przykład wykorzystania książek obrazkowych (picture book) autorstwa Iwony Chmielewskiej w warsztatowej pracy z dziećmi - Siomkajło, Sara (2016)
1. Wprowadzenie: Picture book i projekt „Mobilny Ogródek Literacki”, 2. „Mobilny Ogródek Literacki” – główne założenia projektu, 3. Książka obrazkowa (Picture book), 4. Książki i edukacja estetyczna dzieci, 5. Dziecko i picture books, 6. Projekt „Mobilny Ogródek Literacki” – główne działania, 7. Refleksja na zakończenie: Książki I. Chmielewskiej jako medium spotkania dziecka ze sztuką
Keywords: ESK Wrocław 2016; edukacja estetyczna; picturebook; książka obrazkowa; literatura dla dzieci; ilustracja; wychowanie ku sztuce; Iwona Chmielewska; picture book