Edukacyjny potencjał religii w rozwoju i wychowaniu. Ku skutecznej edukacji religijnej... - Muńko, Dominika (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Celem artykułu jest próba prezentacji wybranych zasad skutecznej edukacji, ze szczególnym uwzględnieniem specyfiki edukacji religijnej, oraz wskazanie sposobów i możliwości ich zastosowania.
Keywords: edukacja; religia; rozwój; skuteczna edukacja; skuteczna edukacja religijna; wychowanie