Koncepcja wsparcia pedagogicznego dziecka z dysleksją rozwojową - Ratajek, Aneta (Instytut Pedagogiki Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
W artykule zawarto główne założenia autorskiej koncepcji wsparcia dziecka z dysleksją. Propozycja została zainspirowana badaniami dotyczącymi sukcesów i niepowodzeń osób z dysleksją rozwojową.
Keywords: diagnoza dysleksji; diagnoza pozytywna; dysleksja rozwojowa; mocne strony; ryzyko dysleksji; specyficzne zaburzenia uczenia się; SZU; terapia pedagogiczna; wczesna interwencja