Inclusive education – the need for systemic changes - Ališauskienė, Stefanija; Miltenienė, Lina (Zakład Edukacji Międzykulturowej i Badań nad Wsparciem Społecznym Wydziału Nauk Historycznych i Pedagogicznych Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
W niniejszym artykule przedstawione zostały zmiany systemowe w strukturze edukacji na Litwie; prezentujemy również ruch na rzecz kształcenia integracyjnego.
Keywords: kształcenie integracyjne; specjalne potrzeby edukacyjne; zmiany systemowe