Prawne i ekonomiczne spojrzenie na japońskie małżeństwo - Jelonek, Barbara (Koło Naukowe Doktryn Politycznych i Prawnych, Katedra Doktryn Politycznych i Prawnych, Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytet Wrocławski, 2016)
The main aim of this articleis to present legal and economicissues of the Japanese marriage institution
Keywords: małżeństwo; Japonia; Becker, Gary Stanley (1930-2014); Curtin, J. Sean