Wyzwania i oczekiwania wobec administracji publicznej – wybrane zagadnienia - Giełda, Małgorzata (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
We współczesnym państwie administracja publiczna musi realizować wiele oczekiwań i wyzwań. Ich katalog nie jest stały. Artykuł przedstawia pojęcie oczekiwania, pojęcie wyzwania oraz ich zakres przedmiotowy.
Keywords: zadania administracji publicznej; wyzwania; oczekiwania; administracja publiczna