Japońskie pojęcie ie - Jelonek, Barbara (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem niniejszego dzieła jest prezentacja osiągnięć młodych adeptów nauki, związanych z różnymi ośrodkami akademickimi, podejmujących problematykę styku religii, państwa i prawa. Publikacja obejmuje osiemaście artykułów podzielonych na trzy bloki tematyczne, recenzje książek oraz sprawozdania z konferencji naukowych
Keywords: ie (terminologia); Japonia; feudalizm; rodzina; dozoku (terminologia); kazoku (terminologia); koseki tohon (terminologia)