Szpiegostwo w znowelizowanym Kodeksie karnym - Hoc, Stanisław (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2023)
Przedmiotem rozważań jest nowelizacja art. 130 k.k., która wprowadziła nowe postaci przestępstwa szpiegostwa, jednocześnie zaostrzające odpowiedzialność karną, niektóre z nowych rozwiązań prawnych są kontrowersyjne.
Keywords: szpiegostwo; obcy wywiad; dezinformacja; wiadomości