Formacja młodzieży w Kościele katolickim w Polsce – wybrane aspekty socjopedagogiczne i konteksty historyczne - Sadowska, Katarzyna; Kędzia, Marta (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera, 2022)
Celem opracowania jest syntetyczne ukazanie wybranych socjopedagogicznych aspektów formacji młodzieży w polskim Kościele katolickim oraz przedstawienie jej najważniejszych kontekstów historycznych.
Keywords: formacja młodzieży; duszpasterstwo młodzieżowe; formacja świeckich; wychowawcza rola Kościoła