Moja dydaktyka, moje fascynacje, mój Wrocław - rozmowa z prof. Grażyną Pańko przeprowadzona przez Małgorzatę Skotnicką-Palkę - Pańko, Grażyna; Skotnicka-Palka, Małgorzata (Uniwersytet Wrocławski Wydział Nauk Historycznych i Pedagogicznych Instytut Historyczny, 2022)
Grażyna Pańko, profesor emeritus Uniwersytetu Wrocławskiego, wieloletni (1986–2019) kierownik Zakładu Dydaktyki Historii i Wiedzy o Społeczeństwie Instytutu Historycznego Uniwersytetu Wrocławskiego wspomina swoje doświadczenia dydaktyczne, rodzinę, studia, historyków, którzy odcisnęli znaczące piętno na jej życiu, oraz warunki życia i pracy we Wrocławiu.
Keywords: wspomnienia; dydaktyka; praca; przyjaciele