Umowa o zarządzanie trasami dystrybucji prasy (konstrukcja i kwalifikacja prawna) - Kubot, Zdzisław (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2022)
Niniejsza Księga powstała z inicjatywy uczniów i współpracowników Profesora Tadeusza Kuczyńskiego, długoletniego kierownika Zakładu Prawa Pracy Uniwersytetu Wrocławskiego i sędziego Naczelnego Sądu Administracyjnego w stanie spoczynku. Księga stanowi zbiór opracowań autorstwa renomowanych przedstawicieli nauki prawa, odzwierciedlających zainteresowania naukowe Jubilata, a także kierunki badawcze reprezentowane przez poszczególnych autorów. Opracowania te obejmują zarówno materię prawa pracy, z akcentem na zatrudnienie z elementem służbowym, jak również tematykę, należącą do innych działów prawa. Wśród poruszanych w nich wątków nie brakuje aspektów historyczno-prawnych, jednak przeważają odniesienia do aktualnych problemów występujących w teorii i praktyce stosowania prawa, przy uwzględnieniu wyzwań, jakie przynoszą zachodzące zmiany społeczne i technologiczne.
Keywords: prasa; kolportaż; działalność gospodarcza