Wybrane zagadnienia informatyzacji sądowego postępowania egzekucyjnego : elektroniczna komunikacja sądowych organów egzekucyjnych z administracyjnymi organami egzekucyjnymi i podatkowymi oraz bankami - Janus, Monika (Wydawnictwo C.H. Beck, 2022)
Przedmiotem niniejszego opracowania jest uzasadnienie przydatności i celowości wprowadzonych w 2016 r. w drugim etapie informatyzacji postępowania egzekucyjnego instrumentów (elektronicznego biura podawczego pomiędzy komornikami a administracyjnymi organami egzekucyjnymi, organami podatkowymi oraz e-komunikacji z bankami) przyspieszenia, zwiększenia skuteczności postępowania egzekucyjnego i zoptymalizowania procesów pracy w kancelarii komorniczej.
Keywords: informatyzacja postępowania egzekucyjnego; elektroniczne biuro podawcze; system teleinformatyczny; e-zajęcie rachunku bankowego; czynności elektroniczne