Terapia systemowa rodzin jako jeden ze sposobów rozwiązywania problemów dzieci i młodzieży - Grzesiak, Emilia (Wydawnictwo Naukowe EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2021)
Niniejszy artykuł podejmuje zagadnienie systemowej terapii rodzin, stanowiącej jedną z współcześnie stosowanych form pomocy rodzinie w sytuacjach trudnych i kryzysowych. Publikacja przybliża to zagadnienie, wyjaśnia cele i ogólne założenia podejścia, ze szczególnym uwzględnieniem perspektywy dzieci i młodzieży.
Keywords: terapia; system; rodzina; systemowa terapia rodzin