Relacje rówieśnicze jako sfera działań wychowawcy klasy szkolnej - Muszyńska, Ewa (EDUsfera. Ewa Jurczyk-Romanowska, 2020)
Relacje z rówieśnikami odgrywają znaczącą rolę w rozwoju dzieci i młodzieży, czego świadectwem mogą być negatywne skutki ich nieprawidłowości. Ważnym miejscem kształtowania się tych relacji jest klasa szkolna
Keywords: relacje rówieśnicze; interakcje; grupa nieformalna; dziecko odrzucone; dziecko izolowane