Funkcja pilotująca pomocy społecznej a typizacja systemów świadczeniowych prawa socjalnego - Lach, Daniel Eryk (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
Przedmiotem artykułu jest omówienie propozycji typizacji systemów świadczeniowych prawa socjalnego w kontekście tezy o funkcji pilotującej pomocy społecznej oraz jej ewolucji prowadzącej do wyodrębnienia się systemów wsparcia.
Keywords: prawo socjalne; pomoc społeczna; systemy wsparcia