Czy obecnie możliwa jest zmiana sposobu myślenia praktyki prawniczej? Recenzja książki „Wiadomość od cesarza” Michała Stambulskiego (Scholar 2020) - Bednarek, Mikołaj (Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
Tekst jest rekonstrukcją najważniejszych myśli zawartych w książce Wiadomość od cesarza. Pojęcie prawa w teorii analitycznej i postanalitycznej autorstwa Michała Stambulskiego. Recenzja ma na celu przedstawienie głównej idei autora oraz przybliżenie zawartości pracy, interesującej zarówno z punktu widzenia studentów prawa, jak i młodych praktyków.
Keywords: teoria i filozofia prawa; analityczna teoria prawa; postanalityczna teoria prawa; edukacja prawnicza