E-administracja w rozwoju usług edukacyjnych – szkoła jako organizacja „ucząca się” - Raszewska-Skałecka, Renata (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2021)
Edukacja w społeczeństwie informacyjnym to najważniejsza sfera działania państwa, która zasila wykształconymi kadrami struktury administracji publicznej w państwie. Szkoła i rozwój procesu edukacyjnego w społeczeństwie (informacja, wiedza, umiejętności, predyspozycje i doświadczenie kadr) służą rozwojowi państwa i dobru wspólnemu.
Keywords: administracja inteligentna; edukacja; społeczeństwo informacyjne