Doręczenia dokonywane drogą elektroniczną w sądowym postępowaniu egzekucyjnym - Uliasz, Marcin (Wydawnictwo C.H. Beck, 2017)
Celem niniejszego opracowania jest usystematyzowanie regulacji dotyczących doręczeń dokonywanych w formie elektronicznej w sądowym postępowaniu egzekucyjnym. W przepisach dotyczących tej problematyki przewidziano doręczenia dokonywane za pośrednictwem systemu teleinformatycznego albo środków komunikacji elektronicznej. Niekiedy wybór jednego z nich jest dokonywany przez organ, który doręcza pisma. W opracowaniu omówiono i podjęto próbę uporządkowania pojęć, takich jak: rodzaje, zasady, sposoby i tryb doręczeń dokonywanych drogą elektroniczną. Przedstawiono również zagadnienia dotyczące przedmiotu doręczeń dokonywanych w formie elektronicznej.
Keywords: doręczenia elektroniczne; informatyzacja postępowania egzekucyjnego