Udział w zgromadzeniu spółki kapitałowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej po zmianach Kodeksu spółek handlowych dokonanych w ramach tzw. tarczy antykryzysowej - Leśniak, Marek (Wydawnictwo C.H. Beck, 2020)
Celem niniejszego opracowania jest prezentacja wybranych skutków prawnych zmian legislacyjnych wynikających z ustawy z 31.3.2020 r. o zmianie ustawy o szczególnych rozwiązaniach związanych z zapobieganiem, przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19, innych chorób zakaźnych oraz wywołanych nimi sytuacji kryzysowych oraz niektórych innych ustaw na problematykę udziału w zgromadzeniu spółki kapitałowej za pomocą środków komunikacji elektronicznej.
Keywords: środki komunikacji elektronicznej; zdalne zgromadzenia spółek kapitałowych