Pojęcie administracji - Supernat, Jerzy (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2020)
Tekst rekonstruuje zastosowany przez prof. Tadeusza Bigę sposób definiowania pojęcia administracji. Przedstawia i wyjaśnia wartości, ograniczenia i współczesne znaczenie definicji administracji autorstwa T. Bigi.
Keywords: administracja; prawo administracyjne; państwo