Wybrane aspekty sądowych i pozasądowych sposobów rozwiązywania indywidualnych sporów pracowniczych - Bakuń-Nawłoka, Urszula (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2019)
Opracowanie przedstawia różne aspekty wybranych metod rozwiązywania indywidualnych sporów pracowniczych. W interesie pracodawcy, jak i pracownika jest, aby spór pracowniczy został szybko rozwiązany, przy użyciu najlepszej metody, która uwzględnia interesy wszystkich stron, minimalizuje negatywne konsekwencje i nie wiąże się z wysokimi kosztami. Niniejsze opracowanie będzie pomocne przy wyborze najodpowiedniejszej metody.
Keywords: pracodawca; pracownik; umowa; procedura cywilna; metody alternatywne; procedury sądowe; spory pracownicze