Prawo i polityka w sferze publicznej : perspektywa wewnętrzna - Jabłoński, Paweł; Kaczor, Jacek; Pichlak, Maciej; Bekrycht, Tomasz (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Oddawana do rąk Czytelnika książka jest jedną z kilku publikacji inspirowanych XXII Zjazdem Katedr Teorii i Filozofii Prawa, który pod hasłem Prawo – polityka – sfera publiczna odbył się w dniach 18–21 września 2016 r. we Wrocławiu. Ponieważ jednak zarówno lista publikujących w niniejszym tomie Autorów, jak i treść poszczególnych rozważań nie stanowią reprezentatywnego powtórzenia tego, co wydarzyło się na wrocławskim spotkaniu, wypada mówić o książce zasadniczo od Zjazdu niezależnej.