Cultural diversity: how to make it work? - Madibekova, Diana (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
W artykule autorka dokonuje analizy znaczenia i wpływu różnorodności kulturowej na współczesną cywilizację. Celem artykułu jest prezentacja szerokiego spektrum problemów związanych z różnorodnością kulturową będącą przedmiotem badań różnych dyscyplin naukowych. Artykuł stanowi próbę refleksji nad sposobami zmian współczesnej kultury pod wpływem globalnych trendów.
Keywords: kultura; wyzwania; globalizacja; komunikacja międzykulturowa; różnorodność