Public administration in Germany and Greece - Pojasek, Patryk; Korniak, Karol (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
Niniejszy artykuł ma na celu ukazanie systemów administracji publicznej w Niemczech i w Grecji, a także najważniejszych problemów, które mają wpływ na funkcjonowanie obu systemów administracji publicznej.
Keywords: administracja publiczna; Grecja; Republika Federalna Niemiec; Republika Helleńska; Nowe Zarządzanie Publiczne; podział władzy