New generation subculture formation on the crossing of real and virtual space - Targamadzé, Vilija; Bulajeva, Tatjana (Zakład Edukacji Międzykulturowej i Badań nad Wsparciem Społecznym Wydziału Nauk Historycznych i Pedagogicznych Uniwersytetu Wrocławskiego, 2018)
W artykule przedstawiono teoretyczną analizę rozwoju przedmiotowej subkultury powstającej poprzez połączenie przestrzeni rzeczywisteji wirtualnej. W analizie badań zastosowano podejście konstruktywizmu społecznego. Opracowanie prezentuje również wyniki empirycznych badań jakościowych przeprowadzonych w 2017 roku.
Keywords: nowe pokolenie; styk środowiska rzeczywistego i wirtualnego; kształtowanie subkultury