Środki obrony prawnej małżonka dłużnika w postępowaniu egzekucyjnym - Paszek, Karolina (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Przedmiotem niniejszego opracowania jest przedstawienie dostępnych małżonkowi dłużnika środków obrony prawnej w postępowaniu egzekucyjnym. Podejmując próbę uporządkowania tematu, omówiono merytoryczne oraz formalnoprawne środki obrony w zależności od sytuacji prawnej małżonka w toczącym się postepowaniu – uczestnika na prawach strony oraz osoby trzeciej, której prawa zostały naruszone.
Keywords: adverse claim; spouse debtor; formal legal remedies