Raport z badań ewaluacyjnych Rezydencji Artystycznych A-i-R Wro - Kamińska, Kamila; Wieszaczewska, Agnieszka (Instytut Socjologii Uniwersytet Wrocławski)
Zamiarem ewaluacji Programu Rezydencji Artystycznych A-i-R Wro było sprawdzenie, jak w praktyce realizowano założenia w trzech zasadniczych obszarach ukonstytuowanych przez jego cele:• odwoływania się do wymiaru europejskiego,• uczenia się,• sieciowaniaBadania, z wykorzystaniem metod jakościowych prowadzono w wybranych lokalizacjach realizacji projektów artystycznych poprzez prowadzenie wywiadów pogłębionych z artystami. Istotnym elementem raportu ewaluacyjnego jest katalog rekomendacji użytecznych dla przyszłych edycji programu.
Keywords: rezydencje artystyczne; uczenie się; sieciowanie; ESK 2016 Wrocław