Specjalne weekendy ESK. Raport podsumowujący. - Kajdanek, Katarzyna; Banaszak, Ewa; Błaszczyk, Mateusz; Pluta, Jacek (Instytut Socjologii Uniwersytet Wrocławski)
Raport zawiera analizę danych odnoszących się do cyklu specjalnych weekendów ESK – 12 wydarzeń, które wyznaczały roczny rytm wrocławskiej edycji ESK. W raporcie skupiono się na charakterystyce społecznej uczestników badań specjalnych weekendów, uspołeczniającym charakterze ich uczestnictwa w weekendach, na ocenie wydarzeń pod względem organizacji oraz wieloaspektowego doświadczania wydarzeń. Istotnym elementem badań była analiza komentarzy jakościowych zebranych w ankiecie.
Keywords: specjalne weekendy ESK; wielozmysłowe doświadczanie wydarzeń; wydarzenia specjalne