Wpływ ogłoszenia upadłości na majątek upadłego dłużnika - Gil, Izabella (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017)
Opracowanie zawiera omówienie skutków ogłoszenia upadłości dla dłużnika w zakresie uprawnienia do rozporządzania prawem własności oraz zasady sprawowania zarządu przez syndyka masą upadłości, tj. majątkiem dłużnika, który ma posłużyć na zaspokojenie wierzycieli.
Keywords: upadłość; syndyk; majątek dłużnika; masa upadłości; sprawowanie zarządu