Folia Iuridica Wratislaviensis. 2014, vol. 3, no 1. Współczesne problemy prawa Unii Europejskiej - Górnicki, Leonard; Kornobis-Romanowska, Dagmara (E-Wydawnictwo. Prawnicza i Ekonomiczna Biblioteka Cyfrowa. Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2014)
Zebrane opracowania łączy ogólna problematyka badawcza z zakresu prawa UE, ale tematy podejmowane przez poszczególnych Autorów cechuje różnorodność i wyspecjalizowanie. Świadczy to niewątpliwie nie tylko o szerokich zainteresowaniach studentów WPAiE UWr, ale też o umiejętności stawiania pytań i dociekliwości w poszukiwaniu rozwiązań i odpowiedzi na pytania dotyczące aktualnych problemów prawnych.
Keywords: prawo międzynarodowe; Unia Europejska; prawo UE