Bibliografia Piśmiennictwa o Uniwersytecie Wrocławskim - Piątkowska-Chodasewicz, Barbara; Gawrońska, Ewelina (Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, 2015)
W artykule przedstawiono informacje na temat bazy „Bibliografia piśmiennictwa o Uniwersytecie Wrocławskim”, która powstała jako efekt prac bibliograficznych, rejestrujących publikacje na temat historii oraz bieżącej działalności Uniwersytetu Wrocławskiego. Zaprezentowano historię rozwoju bazy od jej formy papierowej do wersji elektronicznej, dostępnej online dla wszystkich zainteresowanych. Omówiono także możliwości przeszukiwania nowej wersji bazy przy użyciu różnych indeksów oraz prezentacji wyników.
Keywords: baza danych; program Expertus; Uniwersytet Wrocławski; Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu; bibliografia