Nowe rozwiązania infrastruktury informatycznej w Bibliotece Uniwersyteckiej we Wrocławiu - Olszak, Rafał (Biblioteka Uniwersytecka we Wrocławiu, 2015)
W artykule przedstawiono nowe rozwiązania dotyczące infrastruktury sieciowej Biblioteki, takie jak: zasilanie, okablowanie, sprzęt aktywny. Zaprezentowano też nowe rozwiązania pamięci masowych związane z realizacją zadań biblioteki. Wskazano na ich uniwersalność i konieczność implementacji w kontekście obecnych i przyszłych potrzeb Biblioteki.
Keywords: serwer blade; przełącznik; okablowanie strukturalne; serwerownia; macierz dyskowa; sieć LAN