Wiara, polityka i religia - Sadowski, Mirosław; Sadowa, Katarzyna; Spychalska, Aleksandra; Debita, Magdalena; Jagiełło, Paweł (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem niniejszego dzieła jest prezentacja osiągnięć młodych adeptów nauki, związanych z różnymi ośrodkami akademickimi, podejmujących problematykę styku religii, państwa i prawa. Publikacja obejmuje osiemaście artykułów podzielonych na trzy bloki tematyczne, recenzje książek oraz sprawozdania z konferencji naukowych
Keywords: wiara; polityka; religia