Dziewięć esejów o Japonii – recenzja książki „Odkrywając Japonię” wydawnictwa Kirin - Jelonek, Barbara (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem prezentowanego dzieła jest przedstawienie osiągnięć młodych naukowców, którzy podjęli się zaprezentowania swojej wiedzy i opinii w artykułach poświęconych głównie problematyce prawa finansowego, podatkowego, europejskiego oraz międzynarodowego. Publikacja składa się z osiemnastu artykułów podzielonych na pięć bloków tematycznych, w tym jednej recenzji oraz jednego sprawozdania z konferencji naukowej
Keywords: zinpagri; gaijin; meibutsu; maiko; heian; konferencje; turystyka