Prawo do ochrony zdrowia kobiety a możliwość przerwania ciąży - Czesak, Joanna Magdalena (Wydział Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego, 2015)
Celem niniejszego dzieła jest prezentacja osiągnięć młodych adeptów nauki, związanych z różnymi ośrodkami akademickimi, podejmujących problematykę styku religii, państwa i prawa. Publikacja obejmuje osiemaście artykułów podzielonych na trzy bloki tematyczne, recenzje książek oraz sprawozdania z konferencji naukowych
Keywords: zdrowie; prawo do ochrony zdrowia; ochrona życia; godność człowieka; przerwanie ciąży